(VIDEO)Băsescu dă de pământ cu Maia Sandu, după ce a spus că este împotriva unirii cu România: Este calul troian al lui Putin!

images-cms-image-000015721

Fostul președinte al României a reacționat extrem de nervos, după ce lidera PAS, Maia Sandu, a declarat în cadrul Congresului formațiunii că chiar dacă în PAS sunt și unioniști, ea personal și întreg partidul sunt împotriva unirii cu România. Mai mult, Maia Sandu a dorit să concretizeze că unirea cu România este chiar imposibilă, iar acum 100 de ani, Marea Unire a fost realizată contrar voinței moldovenilor, fiind o unire defapt impusă.

În replică, Traian Băsescu a declarat că defapt, Maia Sandu este calul troian al președintelui rus, Vladimir Putin.

„Putin are doi jucători principali în Republica Moldova. Primul este Igor Dodon și a doua este Maia Sandu. Dodon spune pe față că este pro-rus și că vrea în Uniunea Vamală. Pe când doamna Sandu, sub masca integrării europene, dezbină clasa politică și face jocul Kremlinului. În loc să recunoască că singura șansă a Republicii Moldova este Unirea cu România, Maia Sandu spune că acest lucru este ireal și imposibil. Și pentru că nesimțirea ei nu are margini, ne mai spune doamna că în 1918, unirea a fost făcută forțat, a fost impusă. Doar rușii și pro-rușii nu doresc unirea acestor două țări românești, de frica că vor rămâne fără zona aceasta de influență. Republica Moldova ca stat independent, nu are nici o șansă, s-a demonstrat acest lucru. Iar atunci când șeful Maiei Sandu, domnul Vlad Filat, fura miliardul, dânsa adera la PLDM. Acum nici nu vrea să amintească despre acest lucru. Precum nu vrea să-și amintească că este cetățean al României. Sau pledează pentru unire, sau să vină să-și depună cetățenia României. Avem mulți profitori în țară și fără ea.”, se spune în mesajul lui Traian Băsescu.

Nu este pentru prima dată când Maia Sandu șochează opinia publică cu declarațiile ei pro-rusești. Acum câteva săptămâni lidera PAS a propus ca Transnistria să fie vândută Rusiei contra sumei de 1 miliard de dolari. Maia Sandu a motivat intenția că oricum raioanele moldovenști din stânga Nistrului sunt defapt ocupate de Rusia și așa cel puțin vom aduna bani la bugetul de stat.

Cât despre unirea cu România, Maia Sandu a declarat că acest lucru este neserios și nerealist.

Amintim că Maia Sandu deține pașaportul României.

Anunțuri